Voor de bewoners van woonzorgcentrum Schalkweide was het feest: op 12 april werden, met medewerking van vrijwilligers van MSD, diverse activiteiten georganiseerd in een zogenaamd ‘Belevingslint’.

Het Belevingslint bestond uit een reeks zeer uiteenlopende activiteiten, zowel binnen als buiten, waar de bewoners aan mee konden doen.  Populair waren bloemschikken, samen Verkade-boeken en boeken met oude foto’s doorbladeren, pannenkoeken bakken, Marcklin-treinen bekijken, meedoen met Hollandse spellen of een ritje maken met de (rolstoeltoegankelijke) paardentram.

Een groep enthousiaste medewerkers van MSD zorgde ervoor dat het Belevingslint een groot succes werd. Elk jaar kiezen medewerkers van MSD een project in de omgeving waar zij aan de slag gaan als vrijwilliger. Dit keer kozen zij voor het organiseren van het Belevingslint in Schalkweide en bezorgden zij de bewoners i.s.m. Bedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken en Jacob Actief een fantastische dag.

De bewoners genoten zichtbaar maar ook voor de vrijwilligers was het genieten. “Wat een verrassend leuke dag!”, aldus een van hen, “Ik wist niet wat me te wachten stond met deze oudjes, maar we hebben enorm met elkaar gelachen en mooie gesprekken gehad. Wat een humor en mooie verhalen!”.