Onderscheidende revalidatiezorg in vernieuwde JacobKliniek

In mei opent Stichting Sint Jacob de vernieuwde JacobKliniek. Het zonnige, transparante gebouw weerspiegelt de professionele visie op revalidatiezorg: iedere handeling is een stapje richting thuis.

Individueel Revalidatieplan

De fijnste plek om te revalideren is thuis. Daarover bestaat geen enkele twijfel. Maar zolang iemand niet veilig zelfstandig kan functioneren, is thuis niet de béste plek. De JacobKliniek biedt geriatrische revalidatiezorg, zoals na een heupfractuur, hersenbloeding of amputatie. Ook voor herstelzorg kunnen cliënten bij de JacobKliniek terecht, bijvoorbeeld na intensieve behandeling van kanker of bij COPD-aandoeningen, of voor andere tijdelijke zorg en behandeling. De behandelingen, dagelijkse verzorging en mentale begeleiding zijn volledig afgestemd op de individuele cliënt. De één kan immers al naar huis zodra het lukt om met één hand een boterham te smeren, de ander gaat pas als de steile trap naar de slaapkamer geen moeite meer kost. De voornaamste vraag in elk individueel revalidatieplan van de JacobKliniek is dan ook: wat heeft dèze cliënt nodig om weer naar huis te kunnen?

Sneller naar huis dankzij vooruitstrevende aanpak

Het verplegend personeel van de JacobKliniek richt zich op zorg op maat; zij zullen altijd kijken wat de cliënt nodig heeft. De medewerkers zijn opgeleid om nauwkeurig te onderscheiden wanneer het goed is om een cliënt te helpen, en wanneer het beter is om de cliënt te stimuleren een handeling zelf – of samen met een eventuele mantelzorger – uit te voeren. Een dag in de JacobKliniek is daardoor doorvlochten met talloze oefenmomenten. Deze vooruitstrevende aanpak heeft zo’n gunstig effect op het herstelproces, dat cliënten zo snel mogelijk met een gerust hart naar huis of naar een verzorgingshuis kunnen gaan.

Revalidatiekliniek: Luxe en comfort

Het splinternieuwe gebouw van de JacobKliniek aan de Schipholweg in Haarlem is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een voorspoedig herstel van de cliënten. Negentig éénpersoonskamers met eigen sanitair voorzien in de behoefte aan rust en privacy, terwijl vier lounges alle ruimte bieden om samen te eten, lotgenoten te ontmoeten en oefeningen te doen. Een tiental grote en kleine behandelkamers is beschikbaar voor therapie, individueel of in groepsverband. In het restaurant staan voedzame, biologische maaltijden naast zoete lekkernijen op de menukaart. Het kleurgebruik en de natuurlijke, veelal geluiddempende materialen door de hele JacobKliniek maken ten slotte de uitstraling van de kliniek compleet: luxueus en comfortabel.

Natuurlijke materialen en innovatieve apparatuur

Het kloppend hart van de JacobKliniek is de behandelzaal. Groot, licht en voorzien van de meest innovatieve apparatuur. Zoals beweeggames voor balans en coördinatie bijvoorbeeld, of fietsen over een parcours door een virtuele stad. Direct ernaast ligt de oefenkeuken, compleet met gasfornuis, elektrische kookplaat, hoge en lage kastjes én een deur (inclusief drempel) naar de oefentuin, waar verschillende ondergronden en een heuse stoeprand de cliënten uitdagen op hun evenwicht.

Specialisten en mantelzorgers werken samen

De JacobKliniek heeft een uitgebreid team van artsen, die specialistische en geriatrische zorgen bieden, en specialisten. Zij bieden vanzelfsprekend reguliere behandelingen als logopedie, fysio- en ergotherapie, maar gaan nog een stapje verder met vernieuwende behandelingen als muziektherapie bij afasie. Daarbij werken ze nauw samen met de behandelaars uit het ziekenhuis. De mantelzorgers nemen bij de JacobKliniek een belangrijke plaats in. Zij worden actief betrokken bij het behandelplan, de revalidatie en de terugkeer naar huis. De nieuwe JacobKliniek opent eind mei op de Schipholweg 4, Haarlem U bent van harte welkom om te komen kijken!

Informatie is te vinden op www.sintjacob.nl In mei opent Stichting Sint Jacob de vernieuwde JacobKliniek. Het zonnige, transparante gebouw weerspiegelt de professionele visie op revalidatiezorg: iedere handeling is een stapje richting thuis. Onderscheidende revalidatiezorg in vernieuwde JacobKliniek Wat heeft dèze cliënt nodig om weer naar huis te kunnen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!