Ouderenzorgorganisaties richten regionaal corona testlab in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandag 6 april kunnen zorgmedewerkers van 11 ouderenzorgorganisaties uit de regio Zuid- en Midden-Kennemerland zich laten testen op een besmetting met het coronavirus. Sint Jacob heeft hiertoe het initiatief genomen en is in de JacobKliniek in Haarlem een tijdelijk testlab ingericht.

De test wordt aangeboden aan zorgmedewerkers die tijdens hun werk direct in contact komen met cliënten en bij wie twijfel heerst of zij besmet zijn met het coronavirus. Door hen te testen wordt een eventuele verspreiding van het virus tegengegaan en kan de veiligheid van medewerkers en cliënten binnen de zorgorganisaties beter gewaarborgd worden. Daarnaast geeft de test medewerkers die twijfelen of zij besmet met corona zijn duidelijkheid of zij weer aan het werk kunnen. In deze tijd waarin zorgpersoneel zwaar onder druk staat, is het van groot belang dat zo veel mogelijk zorgmedewerkers aan het werk kunnen blijven.

“We zijn blij dat we het testen kunnen faciliteren in onze JacobKliniek”, aldus Irma Krieg, bestuurder van Sint Jacob. “Testen is cruciaal bij het voorkomen van verspreiding en kan tegelijk angst en onzekerheid wegnemen bij medewerkers. En ook aan dat laatste hechten we veel belang in deze onzekere tijd. ”

Zo veel mogelijk testen

Het testlab in de JacobKliniek aan de Schipholweg wordt in eerste instantie ingericht op het afnemen van 45 tests per dag. Tevens zal de GGD Kennemerland op een andere locatie in de regio een testmogelijkheid inrichten. Hiermee streven de zorgorganisaties en de GGD er gezamenlijk naar om zo veel mogelijk zorgmedewerkers te kunnen testen.

Aanmelden via werkgever

Elke deelnemende zorgorganisatie kan via de leidinggevende online medewerkers aanmelden voor een test. Bij de JacobKliniek wordt vervolgens op een afgesproken dag en tijd een kweek afgenomen. Binnen 24 uur krijgt de medewerker via de werkgever de uitslag.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!