Proeftuin in Sint Jacob in de Hout feestelijk geopend

Vanaf donderdag 1 juli bevat de tuin van woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout een Proeftuin: een tuin met eetbare planten, groenten en fruit. Bewoners van het woonzorgcentrum of uit de buurt, kinderen en ouderen, iedereen is welkom om meer te leren over de tuin of om samen te proeven en te ontdekken.

Met de onthulling van het Proeftuin bord door meneer Bos, bewoner van Sint Jacob in de Hout, en Wouter Rutten van MSD Nederland werd op donderdag 1 juli de Proeftuin officieel geopend. “Wat bijzonder dat ik eerder dit jaar de eerste plant in de grond heb gezet en nu deze tuin mag openen. Ik kan niet wachten om de eerste aardbeien uit eigen tuin te plukken en te proeven” aldus meneer Bos.
Na de officiële opening namen de bewoners samen met de genodigden een kijkje wat er in de Proeftuin te vinden is en werden er eenvoudige gerechtjes gemaakt van vruchten en bladeren die groeien in de Proeftuin. DJ Djeff maakte het feest compleet met gezellige muziek.

Wat is een Proeftuin?
Een Proeftuin is een stukje groen dat wordt omgetoverd in een mini voedselbos of eetbare tuin waarvan je kunt oogsten. De Proeftuin is echter meer dan alleen een tuin. Het is een ontmoetingsplek én een omgeving waarin je van alles kan ontdekken. Kinderen, ouderen en buurtbewoners kunnen samen leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit bevorderen en hun kennis over en weer delen. Samen plukt en proeft men van de oogst. Alle ingrediënten van de Proeftuin maken dat het niet alleen een eetbare tuin is, maar ook een groene magneet voor iedereen in de omgeving. Op die website van IVN Natuureducatie is meer informatie te vinden: www.ivn.nl/proeftuin/over-proeftuinen

De eerste drie Proeftuinen
De eerste drie Proeftuinen worden in 2020-2021 gerealiseerd, mede dankzij steun van farmaceutisch bedrijf MSD. Zij dragen financieel bij aan de realisatie van drie locaties nabij hun Nederlandse vestigingen in Haarlem, Boxmeer en Oss. Buurtorganisaties, buurtbewoners en scholen zijn welkom om mee te doen met de Proeftuin.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!